Домашни пречиствателни станции DC

Домашни пречиствателни станции тип DC от Ай Би Ес ЕООД – официален изключителен вносител и представител за България, Гърция и Кипър на чешката фирма ADOS Sekerka.

ДОМАШНИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ ТИП DC

За пречистване на отпадъчните води от къщи, вили и други, в които ползвателите са  по-малко на брой , се използват т. нар. домашни инсталации от тип DC. Той се използва да обслужва не повече от 25 жителя. В станциите могат да бъдат пречиствани всякакъв вид отходни води от мивки, тоалетни, перални, съдомиялни и др.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ СТАНЦИИ ОТ ТИП DC

Дизайнът включва  цилиндрична цистерна от пластмаса, в която се намира реакторът. Той съдържа: коничен разделител и въздушна система, която включва въздуходувка. Коничният разделител, дели реактора на входна и изходна секция. През входната цедка на реактора влизат отпадните води, вече пречистени от по-едрите парчета отпадъци, а от там  в активизиращата секция, където се намира активизираната кал. При смесването на отпадната вода и калта, започва процесът при който микроорганизмите започват да се хранят и размножават благодарение на биологичните вещества във водата. Във второто отделение, посредством airlift помпа, калта се отделя от пречистената вода и се връща обратно в първото отделение, а водата се отделя от системата чрез преливане.

ПРЕДИМСТВА НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ СТАНЦИИ ОТ ТИП DC

Поради това, че технологията използва само един биоректор, разходите които следва да се направят за допълнително оборудване и по-голяма площ за разполагане, отпадат.

Поради своята компактност, малкото на  брой подвижни части, саморегулиращата се хидравлика, а от там и по рядката необходимост за надзор и поддръжка, намаляват и разходите за поддръжка.

Поради малкото количество кал в отпадните води, а от там и по-малкото микробиологични вещества, периода на натрупването й в реактора се увеличава. Това води и до по-доброто стабилизиране на калта. След като тя бъде третирана за патогени, може да бъде използвана и като тор.

Поради това, че условията поддържат отпадните води в биореактора през целия процес, както и удълженото време на натрупване на кал, драстично намалява възможността да се появят неприятни миризми, което прави станциите от тип DC, подходящи за монтиране в населени места.

Дизайнът, позволява инсталациите да бъдат разширени бързо и лесно, при възникнала необходимост от това. Могат да бъдат пригодени и да се монтират, дори във вече съществуващи резервоари.

Видове Домашни пречиствателни станции тип DC

В зависимост от прогнозата, за броя на ползвателите, тези станции имат подтипове:

– DC 4 – предназначени за ползване от 2 – 5 човека – разход на енергия 0,09 kW, тегло 200 кг., диаметър ф1,6 метра, височина 1,52 метра.

– DC 8 – предназначени за ползване от 6 – 10 човека – разход на енергия 0,09 kW, тегло 350 кг., диаметър ф2,1 метра, височина 1,62 метра.

– DC 12 – предназначени за ползване от 11 – 14 човека – разход на енергия 0,12 kW, тегло 350 кг. , диаметър ф2,1 метра, височина 1,62 метра.

– DC 18 – предназначени за ползване от 15 – 22 човека – разход на енергия 0,12 kW, тегло 500 кг. , диаметър ф2,3 метра, височина 2,02 метра.

– DC 25 – предназначени за ползване от 23 – 26 човека – разход на енергия 0.24 – 0.55 kW, тегло 500 кг. , диаметър ф2,3 метра, височина 2,02 метра.

Полезна информация, която може да използвате

Снимки на пречиствателни станции за бита може да намерите на този линк в Google

Повече информация за сколиоза, може да намерите в Свободната енциклопедия Уикипедия.

Полезни и интересни видео клипове, може да видите тук:

What Happens After You Flush

Sewage Treatment Plant For Amethi City (Model)

Още информация за фирма Ай Би Ес ЕООД и видовете пречиствателни станции

За връзка с нас използвайте следните КОНТАКТИ