Избор на септична яма

Основни критерии Производителност Количеството отпадни води, генерирани в къщата, е ключовата техническа характеристика на пречиствателната станция. Размерът на дренажите или залповото изпускане зависи от броя на хората, които живеят в къщата. Както и от интензивността на водопроводната работа. Разбира се, в селската къща, където двама души живеят през лятото, използвайки само баня, обемът на отпадъчните води ще бъде с порядък по-малък, отколкото в огромна селска къща, която е предназначена за постоянен семеен живот, с басейн, пералня и съдомиялна машина, както и друго оборудване и др. използване на вода за работа. Тук идва и въпросът с правилния избор на септична яма.

Избор на септична яма

По отношение на производителността пречиствателните станции се избират от изчислението: ако дневният обем на отпадъчните води е до 1 m³, тогава септичната яма за съхранение за една камера е достатъчна; ако дневният обем на отпадъчните води е 1-10 м³, тогава се използва двукамерен септичен резервоар с допълнителна филтрация на почвата; ако дневният обем на изхвърлянето е повече от 10 m³, тогава си струва да изберете септична яма с дълбоко биологично лечение.

Септична яма с една камера за съхранение

Забележка! Когато използвате септична яма с една камера за съхранение, е необходимо да се погрижите за последващото й почистване. Ако обемът на отпадъчните води е голям, тогава ще трябва редовно да се обажда канализацията. По отношение на разходите, той ще стане по-скъп от използването на по-скъпи, но функционални двукамерни и трикамерни септични ями. Важно е да знаете! Съществуващите санитарни стандарти предвиждат минимален размер на камерите на пречиствателните съоръжения. Септичната яма трябва да съдържа отпадни води, които се образуват в къщата за три дни. Тип на почвата и ниво на подземните води Горният фактор трябва да се има предвид само в случай на използване на септична яма с допълнително почистване във филтрационните полета.

В същото време за използване на такива съоръжения за обработка могат да се използват само почви с висок коефициент на водопропускливост. Освен това в тежки глинени земи естествената филтрация има определени трудности. В такава ситуация е необходимо да се премахне необходимото количество почва, замествайки комплекса с натрошен камък и пясък. Изпълнението на тези работи изисква време и пари. Септична яма от биологично или химическо третиране в този аспект е икономически по-изгодна.

Ние сме  Vodonoska.com, За контакт с нас: София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.