Избор на боксови ръкавици

Мнозина са изправени пред избора кои боксови ръкавици да купят.

Ще се опитаме да ви помогнем в това.

Помислете за основните точки при избора на боксови ръкавици.

Кожа или изкуствена кожа?

Кожените ръкавици имат редица предимства пред боксовите ръкавици от изкуствена кожа. Едно от най -важните предимства е тяхната издръжливост, кожените ръкавици ще издържат по -дълго от ръкавиците от изкуствена кожа. Второто предимство е, че кожата диша и съответно ръцете се потят по -малко с кожени ръкавици. Третото предимство е, че кожата ще се разтегне до желания размер по време на тренировка, ако е необходимо.

Боксови ръкавици от изкуствена кожа също имат предимство – те не са много скъпи, ако сте начинаещ спортист и не искате да плащате повече за кожени ръкавици, тогава ръкавиците от изкуствена кожа ще ви подхождат.

Какво тегло и размер на ръкавиците да избера? Колко унции?

Ръкавиците са класифицирани по тегло и са:

4-6-8-10-12-14-16-18-20-22-24 унции \ унция

Ръкавиците се разделят много рядко според вътрешния размер и малък брой производители, например някои ръкавици Everlast имат вътрешен размер: S / M или L / XL.

В по -голямата си част ръкавиците са с универсален размер, но с увеличаването на теглото на ръкавиците, техните вътрешни и външни размери също се променят, например, 10 унции и 16 унции ръкавици. Те ще се различават по размер както външно, така и вътрешно.

Сега помислете за въпроса колко унции да изберете ръкавици.

Ако е възможно, най -добре е да проверите директно с вашия треньор кое тегло на ръкавиците е подходящо за вас или да използвате формулата СРЕДНА.

Ръкавиците от 6 унции са подходящи за деца на възраст 4-10 години. (но имайте предвид, че някои обучители обучават дори малки деца с ръкавици от 10 унции. Така че децата веднага ще свикнат с тежки ръкавици)

За спортист с тегло 60-75 кг. Ръкавиците с тегло 10 унции са добре подходящи.

Спортистите с тегло 76-85 трябва да използват ръкавици от 12 унции.

Ако спортистът тежи повече от 85 кг, ще са подходящи ръкавици 14 – 16 унции.

Колкото по -тежки са ръкавиците, толкова по -трудно е да ги носите („дръжте се за ръце“). И ако искате да дадете всичко от себе си в обучението, можете да си вземете по -тежки ръкавици. Дадохме приблизителното съотношение на теглото на ръкавиците към теглото на човек, изборът на ръкавици все още е ваш.